De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Geen gezonde VvE met onderhoudsplan? Geen hypotheek!

26 februari 2020
Geldverstrekkers worden steeds kritischer op de Vereniging van Eigenaren (VvE) en checken beter of er ook voldoende geld opzij is gezet voor onderhoud. Dat constateert de Nederlandse Vereniging voor Hypothecair Planners (NVHP).

Het komt steeds vaker voor dat hypotheekverstrekkers een hypotheekaanvraag afkeuren als de VvE niet gezond is en er geen potje voor het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is.

VvE belangrijker voor hypotheek in 2020


Wanneer er geen of te weinig reserve is voor onderhoud, maakt het niet uit dat u wel voldoet aan de inkomensnormen. Meer en meer hypotheekverstrekkers weigeren in zo’n geval een handtekening te zetten onder een hypotheekaanvraag wanneer de VvE niet jaarlijks voldoende opzij zet voor (groot) onderhoud aan het gebouw. Dat betekent in de meeste gevallen niet dat er helemaal geen financiering komt, maar dat het bedrag lager kan uitvallen dan de hypotheekaanvraag.

Een VvE met onvoldoende reserveringen bemoeilijkt zo de aankoop van een woning. Koop dus bij voorkeur geen woning zonder financieringsvoorbehoud en doe altijd goed onderzoek naar de financiële situatie van de VvE en het onderhoudsplan.

Wil u een woning kopen met een Vereniging van Eigenaren? Maak nu een vrijblijvende afspraak om uw persoonlijke situatie te bespreken en door te rekenen.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

De hypotheekrenteverwachting voor de tweede helft van 2023

25 mei 2023

Belasting over een tweede woning in box 3: 2022 vs. 2023

26 april 2023

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.