De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Wanneer is onafhankelijk hypotheekadvies van toegevoegde waarde?

22 april 2024
Het is in Nederland niet verplicht om een hypotheekadviseur in te schakelen bij het afsluiten van een hypotheek. Dus als u al behoorlijk zeker van uw zaak bent, of met plezier in de ins en outs van financieringen duikt, waarom zou u er dan geld aan uitgeven? Wanneer is hypotheekadvies van toegevoegde waarde?

Zelf een hypotheek afsluiten


Bij veertien banken is het mogelijk om zelf, zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur, een hypotheek af te sluiten. Zo’n doe-het-zelfhypotheek wordt ook wel een execution-only-hypotheek genoemd en het kost tussen de 400 en 800 euro om er één af te sluiten. Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet u met een kennis- en ervaringstoets laten zien dat u weet waar u het over heeft. Ook zijn sommige complexe hypotheken (zoals bijvoorbeeld voor nieuwbouw) bij sommige banken uitgesloten van execution only.

Hypotheekadvies van de aanbieder


Weet u al bij welke aanbieder u een hypotheek wilt afsluiten? Dan kunt u gebruikmaken van de hypotheekadviseur van die specifieke aanbieder. Dit is vaak de goedkoopste vorm van hypotheekadvies, maar betekent natuurlijk wel dat u alleen advies krijgt over de financiële producten van de aanbieder in kwestie. Of daar per se de beste of voordeligste optie voor u tussen zit is nog maar de vraag. Ook lopen de voorwaarden per geldverstrekker nogal uiteen. Zo kan het goed zijn dat u met een variabel inkomen bij de ene financierder veel meer voor elkaar krijgt dan bij de andere. En geeft de ene financierder u misschien aantrekkelijkere secundaire voorwaarden dan de andere.

Onafhankelijk hypotheekadvies


Werkt een hypotheekadviseur samen met het gros van de ongeveer veertig hypotheekverstrekkers die Nederland rijk is? Dan is sprake van onafhankelijk hypotheekadvies. De Kredieter is zo’n onafhankelijk hypotheekadvieskantoor. Dit betekent dat wij ons geld niet verdienen door u een financieel product van een specifieke aanbieder te ‘verkopen’, maar dat wij u een financieel product adviseren dat het beste bij u past. En dat heeft een hoop voordelen.

De beste hypotheek voor u


Natuurlijk, geld is belangrijk, maar ‘de hypotheek die het beste bij u past’ hoeft niet per se gelijk te staan aan de voordeligste hypotheek. Hoeveel risico bent u bereid te nemen? Wat zijn uw carrièreplannen? Hoe ziet de toekomst eruit? De antwoorden op dit soort persoonlijke vragen zijn van grote invloed op de keuze voor een financieel product als een hypotheek. De adviseurs van De Kredieter houden hier rekening mee, bieden inzicht in de verscheidene opties en leggen u de verschillen ertussen uit. Dat is zeker verstandig bij complexe situaties, zoals wanneer u…
 
Als onafhankelijk hypotheekadviseur helpt De Kredieter u een weloverwogen keuze te maken die met veel meer zaken rekening houdt dan alleen geld.


Op termijn alsnog de voordeligste optie


Maar als we het dan toch over geld moeten hebben: een verschil van 0,1 procent in rente zorgt er al voor dat u de kosten van onafhankelijk hypotheekadvies binnen enkele jaren heeft terugverdiend. Daarbij is tijd ook geld… en één ding is zeker: in execution only gaat een hoop tijd zitten. Waar wij uw aanvraag bijvoorbeeld bij verschillende aanbieders tegelijkertijd kunnen uitzetten, zult u persoonlijk bij elke aanbieder een offerte moeten opvragen. En dan hebben we het nog niet gehad over het uitzoekwerk dat u zelf moet doen. Hoeveel kunt u maximaal lenen? Hoe zit het met risico’s en verzekeringen? Welk type hypotheek wilt u en waar vindt u de beste rente?

Ook financieel gezien is onafhankelijk hypotheekadvies dus van toegevoegde waarde. En de kers op de taart: de kosten ervan zijn fiscaal aftrekbaar!

Duidelijkheid, zekerheid en snelheid


Laten we tot slot niet vergeten dat het kopen van een huis een spannend, maar ook stressvol project is. Het is ons werk om tijdens dat proces zoveel mogelijk onrust bij u weg te nemen. Zo zorgen wij ervoor dat u precies weet wat u maximaal kunt lenen, zodat u met zekerheid kunt bieden – door onze fast lane zelfs zonder financieringsvoorbehoud! Ook dragen wij zorgen voor de soepele afhandeling van al het papierwerk. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en loop het hypotheekaanvraagproces niet onnodig vertraging op.

Kennismaken is kosteloos en vrijblijvend, dus laat ons u vooral meer vertellen over wat onafhankelijk hypotheekadvies inhoudt! Een afspraak is zo gemaakt.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

De ‘fast lane’: onze service voor veilig bieden zonder financieringsvoorbehoud

27 maart 2024

10 vragen aan uw hypotheekadviseur

14 maart 2024

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.