De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

De ‘fast lane’: onze service voor veilig bieden zonder financieringsvoorbehoud

27 maart 2024
‘De andere bieder had betere voorwaarden.’ Heeft u dat na een afgewezen bod al wel eens van uw aankoopmakelaar gehoord? Dikke kans dat die andere bieder zonder financieringsvoorbehoud heeft geboden. In de huidige woningmarkt, waarin de vraag naar woonruimte weer vele malen groter is dan het aanbod, is bieden zonder voorbehoud van financiering steeds meer de norm. Zo erg zelfs, dat sommige verkoopmakelaars biedingen met voorbehoud niet eens meer accepteren.

Wat doet u dan, als u geen vijf ton op uw rekening heeft staan om een nieuwe woning mee af te tikken? De Kredieter helpt u veilig te bieden zonder financieringsvoorbehoud, namelijk door uw hypotheekaanvraag met prioriteit geaccepteerd te krijgen. We leggen het even uit.

Hoe werkt een financieringsvoorbehoud?


Als uw bod op een woning wordt geaccepteerd, stelt u met de verkoper een koopcontract op. U heeft vanaf dat moment wettelijk gezien drie dagen de tijd om dat contract – om wat voor reden dan ook – te ontbinden. Wilt u daarna nog onder de koop uit komen, dan betaalt u de verkoper een boete van 10 procent van de aankoopsom.

Omdat financiering meestal niet in drie dagen geregeld is, brengen de meeste kopers dan ook een bod uit ‘onder voorbehoud van financiering’. Dit voorbehoud wordt in het koopcontract opgenomen en geeft kopers vier tot zes weken de tijd om de financiering rond te krijgen. Lukt dit niet, dan kan het koopcontract binnen die periode alsnog zonder boete ontbonden worden.

Waarom bieden zonder financieringsvoorbehoud?


Als u niet zeker weet of u de aankoopsom gefinancierd krijgt, is bieden zonder voorbehoud van financiering dus nogal risicovol. Toch is het in deze markt een populaire optie. Het maakt uw bod namelijk een stuk aantrekkelijker: de verkoper weet immers bijna zeker dat zijn of haar huis over drie dagen verkocht is. Het komt daarom vaak voor dat verkopers kiezen voor het bod zonder voorbehoud, en niet eens noodzakelijkerwijs voor het hoogste bod!

In een van onze eerdere artikelen leest u meer over de risico’s en mogelijkheden van bieden zonder voorbehoud van financiering.

Binnen de wettelijke bedenktijd financiering rond krijgen


De oplossing voor dit probleem? Als het aan de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) ligt, wordt de huidige wettelijke bedenktijd opgeschroefd naar veertien dagen. Maar zolang het nog niet zo ver is, kunt u het risico van bieden zonder voorbehoud alleen elimineren door uw financiering binnen de nu geldende, drie dagen bedenktijd rond te krijgen.

En met hulp van onze financieel adviseurs kan dat ook! De Kredieter heeft namelijk een zogenaamd priority partnership met verschillende financierders. Wij noemen het ook wel de fast lane. We helpen u uw hypotheekaanvraag voordat u gaat bieden tot in de puntjes uit te werken en vervolgens staan wij bij een geaccepteerd bod in de startblokken om de aanvraag in te dienen en binnen drie dagen een akkoord op tafel te krijgen. Dat is waar de fast lane voor bedoeld is. Lukt het onverhoopt toch niet? Dan kunt u nog kosteloos van de koop afzien.

Bieden zonder financieringsvoorbehoud als ondernemer


Omdat wij expert zijn op het gebied van hypotheken voor ondernemers, geldt onze fast lane-service net zo goed voor wie een eigen bedrijf heeft, zzp’er of freelancer is, of een ander variabel inkomen heeft. Het geheim zit ‘m ook hier in de voorbereiding: wij helpen u de juiste documenten te verzamelen om een overtuigende priority-hypotheekaanvraag mee samen te stellen.

Bij De Kredieter begrijpen we dat het in deze oververhitte markt noodzakelijk is snel te schakelen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en we plannen binnen 24 uur een kennismakingsgesprek met u in.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

10 vragen aan uw hypotheekadviseur

14 maart 2024

Hypotheekaanvraag: zo bereidt u zich het beste voor

29 februari 2024

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.