De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Hypotheekadvies bij echtscheiding


Ook in het geval van een echtscheiding of beëindigen van een relatie, is het in kaart brengen van de financiële situatie een goed idee. U kunt ongetwijfeld wel wat advies gebruiken. Gaat u bijvoorbeeld uitkopen of verkopen? Wat betekent een scheiding voor uw hypotheek? En waar moet u als huiseigenaar nog meer aan denken? Laat u informeren en adviseren door de Kredieter.

Vrijblijvende afspraak maken

Eigen woning en scheiden


Een scheiding kan enorme gevolgen hebben voor onder meer uw maandlasten en hypotheekvorm. Zeker gezien de verandering in wet- en regelgeving van 2013. Sinds 2013 is het namelijk verplicht om een nieuwe hypotheek in 30 jaar annuïtair of lineair af te lossen. Alleen dan heeft u recht op hypotheekrenteaftrek.

In plaats van met zijn tweeën de lasten te dragen, wordt bij een scheiding één persoon nu lastendragend. Daarnaast geldt dat wanneer de hypotheek op beide namen staat, u een nieuwe hypotheekvorm moet afsluiten.

De hypotheek is natuurlijk niet het enige bij een scheiding dat (eventueel) gaat veranderen. Hoe is het bijvoorbeeld geregeld met:
  • De kinderen? Is er sprake van co-ouderschap?
  • Verdeling van het vermogen of leningen?
  • Zijn de pensioenen verevend? 
Het belangrijkste is dat u er samen goed uitkomt. Mocht u hiervoor een bemiddelaar willen inschakelen, dan kunnen wij u in contact brengen met een gecertificeerde mediator.
 
Als alles is besproken en vastgelegd in de akte van verdeling of een echtscheidingsconvenant, kunnen we gaan kijken naar uw mogelijkheden. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten.

Laat u adviseren bij een scheiding
Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.