De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Uw maximale hypotheek berekenen? Laat dat aan een hypotheekadviseur over!

25 januari 2023
Of u nu starter of doorstromer bent, u kunt niet met zelfvertrouwen de woningmarkt op zonder een goed beeld van hoeveel u kunt lenen. Elke serieuze huizenzoektocht begint daarom met het berekenen van uw maximale hypotheek. Wat kunt u aan hypotheek krijgen en wat gaat u dat maandelijks kosten? Veel potentiële kopers proberen met online rekentools zelf de antwoorden op die vragen te vinden. Het is in veel gevallen echter verstandiger hiervoor bij een hypotheekadviseur aan te kloppen.

Rekentools voor maximale hypotheek


Het internet staat vol nuttige rekentools om uw maximale hypotheek mee te berekenen. En deze tools vormen een prima startpunt, zeker als u een vast en stabiel inkomen heeft. De rekensom wordt echter ingewikkelder als u een variabel inkomen of meerdere inkomstenbronnen heeft, als u extra salaris ontvangt voor overwerk, als u provisie of bonussen krijgt, of als sprake is van vermogen binnen uw familie. De hypotheekadviseurs van De Kredieter weten precies hoe u optimaal van dit type inkomsten en vermogen gebruik kunt maken. Wij nemen alle informatie over uw persoonlijke financiële situatie mee in onze berekening. Zo blijkt soms ineens veel meer mogelijk dan u op basis van een online rekentool wellicht had verwacht!

Kosteloos en vrijblijvend eerste advies


De drempel om een hypotheekadviseur in te schakelen is bovendien lang niet zo hoog als u misschien denkt. Een eerste adviesgesprek bij De Kredieter is kosteloos en vrijblijvend. En hoe meer onze hypotheekadviseurs van u weten, hoe beter zij u advies kunnen geven. Zodra u een afspraak maakt, krijg u daarom toeging tot ons klantportaal, waarin u verschillende documenten kunt uploaden. Met deze documenten kunnen wij ons goed voorbereiden op ons eerste adviesgesprek. Daarin beantwoorden we al uw vragen en geven we inzicht in:
  • uw maximale leencapaciteit
  • de bruto- en nettomaandlasten
  • het stappenplan voor een hypotheekaanvraag
  • de kosten voor onze dienstverlening
 

Maximale hypotheek: meer dan alleen cijfers


Een professioneel hypotheekadviseur inschakelen om uw maximale hypotheek te berekenen betekent niet dat u uw huiswerk niet hoeft te doen. Gelukkig bedoelen we hiermee vooral het leuke werk: voor het eerste adviesgesprek vraagt De Kredieter u goed na te denken over uw droomwoning en ideale levensstijl. Wat voor soort woning zoekt u? En aan welke aankoopprijs dacht u zelf? Hoeveel wilt u straks uitgeven aan woonlasten? Of liever: hoeveel wilt u straks overhouden?

Een maximale hypotheek berekenen gaat lang niet altijd om hoeveel u maximaal kúnt lenen op basis van uw inkomen; het gaat om wat u maximaal wílt lenen. De Kredieter denkt daarom niet alleen aan de cijfers, maar ook aan uw levensstijl, wensen en toekomstplannen.
 

Gericht op zoek naar uw droomwoning


Met kennis van uw maximale hypotheek kunt u vervolgens gericht op zoek naar uw droomwoning. De Kredieter blijft hierbij uw vaste aanspreekpunt. Staat u op het punt te gaan bieden? Dan gaan wij graag nog even voor u na of er in de tussentijd nog iets gewijzigd is, bijvoorbeeld in de wet- en regelgeving of wat betreft de actuele rente. Zo kunt u een weloverwogen bod uitbrengen.
 

Een soepel hypotheekaanvraagproces


Is uw bod geaccepteerd, dan gaan wij op zoek naar de geldverstrekker en hypotheek die het best bij uw situatie past. In ons artikel over wat wij als onafhankelijk hypotheekadviseur precies voor u doen, leest u meer over hoe dit in z’n werk gaat. In een notendop? Wij nemen u al het administratieve werk uit handen en zorgen voor de communicatie met alle betrokken partijen, zoals de bank, makelaar en notaris.

Wij begrijpen dat u zich vooral wilt focussen op het vinden van uw droomwoning. Dat kan alleen als u een goed beeld heeft van de financiële mogelijkheden. Laat De Kredieter daarom uw maximale hypotheek berekenen. Plan vandaag nog uw eerste, vrijblijvende adviesgesprek.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

Tot een halve ton meer lenen voor een woning met hoog energielabel

30 november 2023

Uw hypotheek in 2024: dit zijn de 5 belangrijkste veranderingen

15 november 2023

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.