De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Als starter een huis kopen: zo werkt het

14 maart 2018
Een eerste huis kopen is spannend. Wat zeggen we? Reuze spannend! Van uw droomwoning vinden tot uw handtekening onder de hypotheekakte zetten: er komt veel op u af. Daarbij zullen er ongetwijfeld talloze vragen in u opkomen. Gelukkig is daar de Kredieter om deze vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het koopproces. Bent u starter en wilt u voor het eerst een (bestaande) woning kopen? We nemen u mee langs de verschillende stappen van de koop- en hypotheekprocedure. Dit is hoe het werkt!

Stap 1 - Intakegesprek

Heeft u een afspraak voor een intakegesprek bij een financieel adviseur? Dan is de eerste stap gezet! Samen met de adviseur bespreekt u de mogelijkheden en kijkt u naar wat u zou kunnen financieren, maar ook wat u wilt uitgeven. Bedenk zelf dus goed – voordat u bij de adviseur aanschuift – wat u maximaal per maand wilt missen. Houd daarbij rekening met uw lifestyle, hobby’s en de dingen die u nog graag wilt kunnen doen, naast wonen.

Stap 2 - Stukken verzamelen

Wordt in het gesprek duidelijk dat er mogelijkheden zijn op basis van het inkomen? Dan beginnen we met het verzamelen van alle benodigde stukken om uw situatie in kaart te brengen. Denk aan paspoort, salarisstrook, werkgeversverklaring en arbeidsovereenkomst. Zo verloopt uw hypotheekaanvraag lekker vlot. U ontvangt uiteindelijk advies op maat, waarbij we niet alleen naar de hypotheek kijken, maar ook de risico's bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en eventuele gevolgen op pensioenleeftijd niet overslaan.

Stap 3 - Op zoek naar uw droomwoning

De zoektocht naar uw droomwoning kan beginnen! Wij raden aan dit samen met een aankoopmakelaar te doen. Zeker geen overbodige luxe in deze hectische woningmarkt. Na bezichtiging een woning gevonden die bij uw financiële situatie past én waar uw hart sneller van gaat kloppen? Dan is het tijd om een bod te doen.

Stap 4 - Naar de notaris

Als uw bod op de woning is geaccepteerd, gaat u in Amsterdam naar de notaris om een voorlopige koopovereenkomst te tekenen. In deze overeenkomst staan 3 belangrijke data, namelijk:
 • de leverings- of transportdatum
  Dit is de datum waarop u de woningeigenaar wordt.
 • de bankgarantie
  Op deze datum moet u 10% van de koopsom storten bij de notaris. U kunt dit uit uw eigen vermogen betalen, maar ook via de bank regelen waar u de hypotheek afsluit. Houd rekening met een datum 4 á 5 weken na het tekenen van de koopovereenkomst.
 • ontbindende voorwaarden
  Is er een financieringsvoorbehoud opgenomen? Dan is dit de deadline dat de financiering akkoord moet zijn. Wanneer dit niet het geval is, moet er 10% betaald worden. 

Stap 5 - De beste financier en taxatierapport

Vervolgens vindt het taxatierapport de weg naar de bovenkant van uw to-dolijstje. U kunt zelf een makelaar inschakelen, maar ook de Kredieter vragen een makelaar uit het netwerk de taxatie uit te laten voeren. Dat scheelt weer!

Ondertussen gaan de experts van de Kredieter aan de slag om de beste financier te selecteren. De geldverstrekkers die het beste bij uw situatie passen ontvangen uw hypotheekaanvraag. We vergelijken de financiers op rentepercentage, maar ook op voorwaarden. Denk aan boete bij verkoop, verhuisregeling en de verplichting om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Stap 6 - Hypotheekaanvraagoffertes

Uit de hypotheekaanvraag komen een of meerdere offertes. Na beoordeling zullen wij deze met u bespreken. Akkoord? Dan tekent u voor de hypotheek. De Kredieter verzorgt de administratieve afhandeling en het contact met de bank, notaris, makelaar en eventuele verzekeringsmaatschappij.
 

Stap 7 - Conceptakte van levering

Een paar dagen voor de leveringsdatum van uw nieuwe woning krijgt u de conceptakte van levering en hypotheek opgestuurd, samen met de nota van afrekening. In deze afrekening staan alle kosten die zijn gemaakt en op die datum worden verrekend. De notaris zal ervoor zorgen dat elke partij wordt betaald.

Stap 8 - De laatste handtekening

Bij de notaris tekent u eindelijk eerst voor de leveringsakte en vervolgens voor de hypotheekakte, waarna alles geregeld is. U bent een huiseigenaar! Het enige dat u nu nog te doen staat, is verhuizen en genieten van uw woning…
 
Wilt u in 2018 een huis kopen? Maak nu een vrijblijvende afspraak om uw persoonlijke situatie te bespreken en door te rekenen.


Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

De hypotheekrenteverwachting voor de tweede helft van 2023

25 mei 2023

Belasting over een tweede woning in box 3: 2022 vs. 2023

26 april 2023

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.