De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Investeren in een beleggingspand? Vergeet dit dan niet!

02 november 2018
Niet alleen bedrijven, maar ook kleine particuliere beleggers hebben de vastgoedmarkt ontdekt. Steeds vaker worden woningen en panden gekocht met het doel om verhuurd te worden. Het grote voordeel: vaak levert het een aanzienlijk rendement op. En omdat de rentes laag zijn, is de stap naar particulier beleggen niet meer zo groot. Maar wat is de juiste aanpak?

Voor de juiste begeleiding kunt u aankloppen bij Erik Heck, financieel adviseur bij de Kredieter. Na een aantal jaar bij Nationale Nederlanden gewerkt te hebben als hypotheekadviseur, zakelijk inkomensspecialist (ondernemers) en accountmanager, koos Erik voor de wereld van onafhankelijk hypotheekadvies. Naast ondernemers adviseren, is commercieel vastgoed zijn specialisme. Dit houdt in dat hij particulieren dagelijks helpt met het vinden van de juiste financiering voor hun beleggingsproject.

‘’Er komt best veel kijken bij het financieren’’, vertelt hij. ‘’Binnen vier weken heb je vaak een akkoord van de bank nodig om alles rond te krijgen. Dat is soms best een uitdaging. Een taxatierapport voor commercieel vastgoed laat namelijk vaak 3 tot 4 weken op zich wachten. Aan mij de taak om de banken te overtuigen dat de persoon of het bedrijf in kwestie een akkoord voor de financiering moet krijgen binnen de gestelde termijnen.’’

De voorwaarden

“We kunnen tien partijen adviseren die een commercieel-vastgoed-propositie hebben. Elke partij hanteert weer andere voorwaarden.” Deze lopen sterk uiteen. Maar, er zijn ook een aantal vaste eisen die bij de financiering van een beleggingsproject om de hoek komen kijken. ‘’Houd er rekening mee dat u eigen vermogen moet inbrengen. Naast de kosten koper is dit zo’n vijftien tot vijfendertig procent van de marktwaarde in verhuurde staat van het pand. De rest kunt u lenen bij een hypotheekverstrekker.’’ Daarnaast lopen de aflossingseisen sterk uiteen. Denk aan een combinatie van: vijftig procent marktwaarde aflossingsvrij en de rest lineair in tien jaar, of een gehele annuïtaire aflossing in dertig jaar, of een gehele lineaire aflossing in twintig jaar. “Ik neem relaties mee door alle scenario’s van de banken om tot de beste financiering en het beste rendement te komen.”

Wat mensen nog wel eens vergeten, is dat eigen vermogen ook in stenen kan zitten, zoals een eigen koopwoning. ‘’Als u een koopwoning heeft met overwaarde, kunt u dit bedrag inbrengen als eigen vermogen.’’ Indien de waarde van de eigen woning en het inkomen dit toelaten, kunnen we de eigen hypotheek verhogen om de overwaarde liquide te maken. Soms kan dit geheel aflossingsvrij tegen een lage rente. Dit vermogen kunt u dan gebruiken voor aankoop van een investeringspand waar een zeer aantrekkelijk rendement uit komt.   
 
Daarnaast is er nog de ingewikkelde term ‘debt service coverage ratio’.  Dit zijn de huurinkomsten gedeeld door de lasten van de financiering in het eerste jaar. Banken hanteren een ratio van 1.25. ‘’Om het financieren gezond te houden.’’

De Kredieter helpt u op weg

Om bovengenoemde zaken helder in beeld te krijgen en te onderzoeken of u in aanmerking komt voor een financiering, kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek bij de Kredieter. Daarna breekt een spannende tijd aan; het is tijd voor het bod! Als u de gelukkige bent die zich de nieuwe pandeigenaar mag noemen, komt Erik weer in beeld. Samen met zijn collega’s zal hij het verdere proces verzorgen.

‘’Ik ga direct op zoek naar een constructie die bij uw situatie past,’’, zegt Erik. ‘’Omdat we nauw contact hebben met de hypotheekverstrekkers zal dit niet veel tijd kosten. Soms komen we uit bij partijen waar de meeste particulieren nog nooit van gehoord hebben. Dat is dan de beste optie. En dat willen we u natuurlijk kunnen bieden.’’

Bent u op zoek naar een passende vastgoedhypotheek? Maak nu een vrijblijvende afspraak om uw persoonlijke situatie te bespreken en door te rekenen.


Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

De ‘fast lane’: onze service voor veilig bieden zonder financieringsvoorbehoud

27 maart 2024

10 vragen aan uw hypotheekadviseur

14 maart 2024

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.