De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Steenrijk, straatarm: zo benut u de overwaarde van uw woning en geniet u van uw oude dag

25 februari 2020
Tal van babyboomers hebben een eigen woning met een lage of zelfs geen hypotheekschuld, maar toch genieten ze te weinig van hun oude dag. Waarom? Omdat ze een klein pensioen hebben en hun eigen geld vaak in stenen zit.

Deze tip is speciaal voor gepensioneerden met een klein pensioen die een eigen woning hebben die (nagenoeg) is afbetaald. Er is namelijk een mogelijkheid om tóch nog over een extra zakcentje te beschikken, zodat u meer van uw oude dag kunt genieten.

Woning opeten in ruil voor saldo


Heeft u overwaarde op uw woning? Dan is er de mogelijkheid om uw geld uit stenen te halen. Wist u dat er bijvoorbeeld mogelijkheden zijn om de woning ‘op te eten’ met een opeethypotheek, verzilverhypotheek of overwaardehypotheek? Zo’n hypotheek heeft verschillende namen, maar eigenlijk is het principe bij de meeste hypotheekaanbieders hetzelfde.

Hierbij wordt er een hypotheek afgesloten waarmee er - kort gezegd - eigen vermogen wordt vrijgemaakt en een gelddepot vrijkomt waaruit de betalingen worden verricht. U kunt dan een deel van de overwaarde van uw woning opnemen zonder dat u de woning hoeft te verkopen. Zo blijft uw vermogen niet vastzitten in stenen. U neemt als het ware een voorschot op de overwaarde van uw woning. Dit kan vaak maandelijks of in één keer. Zo vult u uw pensioeninkomen op eenvoudige wijze aan.

Houd er wel rekening mee dat u ook over deze nieuwe hypotheek vanzelfsprekend rente betaalt. Afhankelijk van de hypotheekverstrekker wordt dit maandelijks bij uw huidige hypotheeklasten opgeteld of wordt bij verkoop van de woning de gehele schuld afgelost.
 

Extra geld te besteden

Op deze manier heeft u met een opeethypotheek geen lasten, maar kunt u wel over eigen geld beschikken. Dit kunt u dan bijvoorbeeld weer gebruiken om een mooie reis te maken, met de warme hand te schenken, uw woning te verbouwen of voor een ander doeleinde. Het is volledig aan u hoe u dit geld besteedt.

Goed om te weten: bij deze (extra) hypotheek, blijft er vaak weinig overwaarde over voor uw erfgenamen. Wanneer u dit belangrijk vindt, is het raadzaam dit ook met familie te bespreken.

Benieuwd hoeveel overwaarde u kunt gebruiken? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek om samen de mogelijkheden in kaart te brengen.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

Een duurzame woning financieren: dit zijn de mogelijkheden

23 mei 2024

Financieel onafhankelijk worden door extra op uw hypotheek af te lossen: slim of niet?

09 mei 2024

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.