100% onafhankelijk

COVID-19 maatregelen


Let op! In verband met maatregelen omtrent het coronavirus vragen wij u met klem niet naar ons kantoor te komen als u griepverschijnselen vertoont. Mocht u een afspraak bij op ons kantoor hebben gemaakt, dan verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij samen met u bekijken hoe wij deze afspraak op andere manier kunnen laten plaatsvinden. Bij voorbaat dank voor uw begrip.
De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers. Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers.
De Kredieter | 100% onafhankelijk financieel advies. 100% onafhankelijk
financieel advies.

Wat betekent de wijziging van de overdrachtsbelasting voor u?

01 december 2020
Het zal u niet ontgaan zijn dat er een groot tekort aan betaalbare woningen is voor starters en doorstromers. Daarom ligt er momenteel een wetsvoorstel om de overdrachtsbelasting aan te passen. Hiermee hoopt het kabinet de betaalbaarheid en de toegang tot de woningmarkt voor starters en doorstromers te verbeteren. Wat betekenen deze maatregelen voor u?
 
In het kort: Vanaf 1 januari 2021 betalen starters en doorstromers (tot 35 jaar) eenmalig geen overdrachtsbelasting meer, waardoor de aankoop van een woning goedkoper wordt. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Wie onroerend goed koopt om te verhuren, gaat juist meer betalen: geen 6% maar 8% overdrachtsbelasting.
 

35 jaar of ouder?

Wat betaalt u aan overdrachtsbelasting wanneer u 35 jaar of ouder bent, vraagt u zich misschien af? Dan geldt de vrijstelling voor de overdrachtsbelasting niet voor u. Op uw aankoop is het verlaagde tarief van 2% van toepassing, mits u zelf in het huis gaat wonen. Dit verlaagde tarief geldt ook voor wie jonger is dan 35 jaar, maar al eerder een woning heeft gekocht met de startersvrijstelling. Voor de vrijstelling maakt het niet uit of u al eerder een woning heeft gehad. De woning hoeft dus niet de eerste koopwoning van de koper te zijn om gebruik te kunnen maken van de vrijstelling. Dat maakt het ook goedkoper om door te stromen naar een volgende woning.
 

Samen een woning kopen en gedeeltelijke vrijstelling

Wanneer u samen een woning koopt en u aan de voorwaarden voldoet, maar uw partner niet, geldt de vrijstelling gedeeltelijk over uw eigen deel. Over het bedrag dat u inlegt hoeft u geen overdrachtsbelasting te betalen. Over het bedrag dat uw partner inlegt, betaalt hij of zij 2% overdrachtsbelasting.
 
Bij De Kredieter merken we dat er nog veel meer vragen zijn over de aanpassing van de overdrachtsbelasting. Dit document van Nationale Nederlanden geeft antwoord op tal van deze vragen. Liever uw persoonlijke situatie bespreken en doorrekenen met een van onze hypotheekadviseurs? Maak nu een vrijblijvende afspraak.
 
Goed om te weten: het wetsvoorstel moet nog worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Hier wordt op 15 december over gestemd.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

Is uw hypotheek op uw pensioen voorbereid?

15 juni 2022

Hypotheek oversluiten: wanneer is het de moeite waard?

01 juni 2022

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers. Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers.
De Kredieter B.V. 100% onafhankelijk financieel advies. 100% onafhankelijk
financieel advies.
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.