De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Zo heeft u geen werkgeversverklaring meer nodig

11 december 2017
Een werkgeversverklaring. Voor de een is het verkrijgen ervan appeltje-eitje. Voor de ander gaat het gepaard met een hoop rompslomp, tijdverlies en onzekerheid. Omdat de Kredieter erin gelooft dat (toekomstige) huiseigenaren veel beter én sneller geholpen kunnen worden, is het hypotheekadvieskantoor betrokken bij de pilot ‘Handig!’. Hiermee kan uw hypotheekaanvraag zowel vereenvoudigd als versneld worden.

Werkgeversverklaring: eenvoudig document zorgt voor forse vertraging

De werkgeversverklaring bestaat slechts uit één documentje waarop uw werkgever zaken als type dienstverband, uw functie en salaris invult en dit ondertekent. Maar niet iedereen komt even makkelijk aan zo’n verklaring. Heeft u een tijdelijk dienstverband? Dan kunt u uw werkgever ook vragen om een intentieverklaring. Hierin geeft uw werkgever aan dat hij of zij van plan is om u na afloop van het tijdelijke contract vast in dienst te nemen.

Het klinkt allemaal zo eenvoudig. Toch worden werkgeversverklaringen vaak door de geldverstrekker afgekeurd bij de aanvraag van een hypotheek. Bijvoorbeeld omdat het document onjuist of onvolledig is ingevuld. Dat zorgt dan weer voor forse vertraging in het hypotheekproces. En daar zit niemand op te wachten.

Dankzij de pilot ‘Handig!’, waarbij een werkgeversverklaring niet meer noodzakelijk is bij de aanvraag van een hypotheek, zijn er inmiddels al meer dan 500 hypotheekaanvragen zonder werkgeversverklaring opgeleverd.

Handig! Hypotheek Aanvraag Na Digitaal Inwinnen Gegevens

Dankzij de pilot waar ook de Kredieter aan deelneemt, hoeft u in veel gevallen als u in loondienst werkt geen werkgeversverklaring meer te overleggen. Zo is de hypotheekaanvraag niet alleen sneller en eenvoudiger, maar zit u ook minder lang in onzekerheid. Daarbij bent u vanzelfsprekend niet meer afhankelijk van uw werkgever wat betreft het aanleveren van de benodigde informatie.

Toch zijn er wel een aantal regels en eisen waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen. Voorheen moest u minimaal 2 jaar bij dezelfde werkgever werken zonder noemenswaardige inkomensschommelingen. Gelukkig is dat inmiddels verruimd naar iedereen die werkzaam is in loondienst. Ook als flexwerker komt u zelfs in aanmerking. Houd er wel rekening mee dat u in de afgelopen maanden niet minder bent gaan werken of in de nabije toekomst van plan bent minder uren te werken.

Zo werkt het aanvragen van een hypotheek zonder werkgeversverklaring

Dankzij ‘Handig!’ kunt u – wanneer u in loondienst werkt – uw arbeidsverleden downloaden via het UWV. Uw inkomen wordt zo bepaald op basis van het ‘verzekeringsbericht’ dat u in een paar klikken van de site van het UWV downloadt. Houd wel uw DigiD bij de hand. De uitdraai met gevalideerde brondata levert u zelf aan bij uw hypotheekadviseur. De adviseur heeft dan een inkomen waarmee hij kan en mag rekenen. In dit geval is er geen werkgeversverklaring meer nodig. Dat bespaart u dus tijd, administratieve rompslomp én frustratie.

Goed om te weten: nog niet alle geldverstrekkers werken op deze wijze. Onder meer Rabobank, ING, ABN AMRO en Florius doen bijvoorbeeld wel mee aan de pilot. Vraag naar de mogelijkheden!
 
Ook een hypotheekaanvraag starten zonder werkgeversverklaring? Maak nu een vrijblijvende afspraak om uw persoonlijke situatie door te rekenen.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

Financieel onafhankelijk worden door extra op uw hypotheek af te lossen: slim of niet?

09 mei 2024

Wanneer is onafhankelijk hypotheekadvies van toegevoegde waarde?

22 april 2024

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.