De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Laat u geld liggen bij een nieuw hypotheekvoorstel?

05 januari 2018

Maar liefst 90% van de huiseigenaren accepteert bij renteherziening klakkeloos het nieuwe rentevoorstel van de hypotheek van de bank, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Ook bij de Kredieter merken we dat maar weinig huizenbezitters overstappen als zij na hun rentevaste periode een nieuw hypotheekvoorstel krijgen. Enorm zonde! Zeker vandaag de dag valt er voordeel te behalen als de waarde van uw woning is gestegen, waardoor u in een lagere risicoklasse komt en een betere rente krijgt.


1 op de 10 tekent ‘zomaar’ bij


Uit de cijfers van VEH blijkt zelfs dat van de ruim 90% die zonder al te veel moeite bijtekent bij de huidige bank, 60% niet eens overweegt over te stappen naar een andere geldverstrekker. En dat terwijl banken nu juist verplicht zijn om aan het einde van een rentevaste periode tijdig met een nieuw voorstel te komen, én de kans groot is dat huiseigenaren elders waarschijnlijk goedkoper uit zouden zijn.

Zo lucratief kan overstappen zijn


“Zeker voor huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek bij een van de 3 grote banken, kan overstappen naar een andere aanbieder lucratief zijn.”

Gemiddeld scheelt dit zo’n 0,3% lagere hypotheekrente voor een rentevaste periode van 10 jaar. Beter nadenken over een hypotheek bespaart u als huiseigenaar dus een aanzienlijk bedrag. Dit bedrag kan jaarlijks oplopen tot wel honderden euro’s en wordt nu door veel huiseigenaren door het putje gespoeld. Uitsluitend doordat er niet goed wordt nagedacht over de hypotheek.

Bij een aflossingsvrije hypotheek van € 200.000 telt dit te besparen bedrag op tot € 50 per maand. Kijken we niet naar een rentevaste periode van 10, maar 20 jaar, kan het verschil oplopen tot 0,7%!

Wat blijkt? Rondshoppen loont zeker. Grijp die kans! Meer weten over hoe kunt profiteren van een nieuw hypotheekvoorstel? Maak nu een vrijblijvende afspraak om uw persoonlijke situatie door te rekenen.

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

Financieel onafhankelijk worden door extra op uw hypotheek af te lossen: slim of niet?

09 mei 2024

Wanneer is onafhankelijk hypotheekadvies van toegevoegde waarde?

22 april 2024

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews  een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.