De Kredieter | Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter | Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter | Reviews een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!

Wat doet De Kredieter voor u in 2024?

04 januari 2024
Het begin van een nieuw jaar is voor de meeste mensen toch hét moment om plannen te maken. En misschien hebben die van u wel te maken met het kopen van een woning! Of misschien is het uw voornemen financieel orde op zaken te stellen en bijvoorbeeld uw hypotheek over te sluiten. Dit is wat we bij De Kredieter van 2024 verwachten en hoe we u dit jaar van dienst kunnen zijn.

Wat verwacht De Kredieter van 2024?


Afgelopen jaar is er op de woningmarkt, wat betreft de wet- en regelgeving, en in de financiële wereld in het algemeen genoeg gebeurt dat flink van invloed is op uw hypotheek in 2024. We schreven eerder al een artikel over de belangrijkste veranderingen, waarin we onder andere ingaan op wijzingen wat betreft:

 • de berekening van de maximale hypotheek (die wordt strenger)
 • de NHG-grens (die gaat omhoog)
 • de startersvrijstelling (die wordt versoepeld)
 • hypotheken voor alleenstaanden (die gaan omhoog)
 
Maar los van deze concrete veranderingen, doen onze financieel adviseurs nog twee voorspellingen die in 2024 een grote impact zullen hebben op de woningmarkt en wellicht ook uw persoonlijke situatie.

De hypotheekrente zal in 2024 waarschijnlijk dalen


Door de hoge inflatie bleef de Europese Centrale Bank (ECB) de rente maar verhogen, waardoor ook de variabele hypotheekrente het afgelopen jaar flink is gestegen. Bij De Kredieter verwachten we dat dit proces in 2024 zal gaan stabiliseren. Het lijkt erop dat de ECB de rentes in 2024 gaat verlagen of zelfs een rentepauze gaat inlassen. Hierdoor zullen de rentetarieven van variabele hypotheken gelijk blijven of dalen, en die van hypotheekleningen met een lange rentevaste periode mogelijk ook.

Het verhuren van een woning wordt in 2024 financieel minder aantrekkelijk


Om het aanbod van betaalbare huurwoningen te vergroten, heeft de overheid tal van nieuwe maatregelen doorgevoerd. En die zijn niet in het voordeel van de vastgoedinvesteerder, want deze maatregelen zorgen voor minder inkomsten en meer uitgaven:

 • Het puntensysteem wordt uitgebreid, waardoor het middensegment ook een maximale huur krijgt.
 • De vermogensbelasting gaat omhoog.
 • De overdrachtsbelasting gaat omhoog.
 • Woningen met een laag energielabel moeten worden verduurzaamd.
 
Sommige verhuurders houden door deze maatregelen niks meer aan hun vastgoedinvestering over. De verwachting is dan ook dat veel vastgoedbeleggers hun woning of pand in 2024 zullen verkopen. Heeft u een woning in de verhuur of bent u van plan te gaan vastgoedinvesteren? Dan is het van belang uw situatie goed door te (laten) rekenen.

Voor energiezuinige woningen kunt u 2024 meer lenen


In lijn met de regelgeving omtrent verduurzaming in de verhuursector, wordt ook het kopen van een duurzame woning vanaf 2024 beloond. En flink ook: voor woningen met het hoogste energielabel (A++++ met energieprestatiegarantie van ten minste tien jaar) kan tot maar liefst een halve ton extra worden geleend! En wie een nieuwe woning wil verduurzamen, kan voor de verbouwing ook extra geld lospeuteren. Wie in 2024 een nieuwe woning gaat kopen, kan daar zijn of haar voordeel mee doen. Lees er meer over in ons artikel over meer lenen voor woningen met een hoog energielabel.

Hoe kan De Kredieter u in 2024 van dienst zijn?


De Kredieter kan u als onafhankelijk hypotheekadvieskantoor uitstekend helpen deze continu veranderende markt te navigeren. Heeft u grootse plannen voor 2024, maar duizelt het u een beetje? Of heeft u simpelweg niet de kennis, tijd of zin om alles zelf te regelen? Dan zijn wij een uitstekende partij om u het hele proces uit handen te nemen.

Dit doet De Kredieter voor u

 • Kosteloos en vrijblijvend inzicht creëren in de mogelijkheden: uw maximale hypotheek, uw bruto en netto maandlasten, mogelijkheden met eigen geld, regelgeving die mogelijk op u van toepassing is… wij brengen alles voor u in kaart.
 • De geldverstrekker kiezen die bij u past: op basis van uw persoonlijke (financiële) situatie weten wij precies bij welke bank u de beste hypotheek krijgt. En bij sommige banken hebben wij een zogenaamde fast lane, zodat we al na enkele dagen een hypotheekofferte voor u hebben klaarliggen.
 • Uw administratie bijhouden: we vertellen u precies welke documenten we van u nodig hebben, houden die netjes in beheer en sturen ze tijdig naar de juiste partijen.
 • Extra advies geven: het stopt niet bij uw hypotheek. We denken ook met u mee over (veranderingen in) de toekomst en het afdekken van eventuele risico’s.

U leest uitgebreid over onze dienstverlening in ons artikel over wat De Kredieter als onafhankelijk hypotheekadviseur voor u doet.

Een eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend


Maak gerust een afspraak met een van onze financieel adviseurs voor een kosteloos en vrijblijvend eerste gesprek. In dit gesprek komt u al een hoop te weten, bijvoorbeeld over uw maximale hypotheek en het hypotheekaanvraagproces. Ook kunt u ons het hemd van het lijf vragen over zaken als de woningmarkt, variabel inkomen, verschillen tussen geldverstrekkers, of mogelijkheden met eigen geld.

We zien u graag bij ons op kantoor. Voor nu: de beste wensen voor 2024!

Vragen?
Neem contact
met ons op.
Bel ons
020 - 575 33 20
Mail ons
info@kredieter.nl
Bezoek ons
Strawinskylaan 17
1077 XW Amsterdam

Laatste blogs

De ‘fast lane’: onze service voor veilig bieden zonder financieringsvoorbehoud

27 maart 2024

10 vragen aan uw hypotheekadviseur

14 maart 2024

De Kredieter B.V. Binnen 24 uur een vrijblijvende afspraak. Binnen 24 uur
een vrijblijvende afspraak.
De Kredieter B.V. Gespecialiseerd in hypotheken voor zzp'ers en expats Gespecialiseerd
in hypotheken voor zzp'ers en expats
De Kredieter B.V. Reviews een 9.8 op Google Review! Reviews
een 9.8 op Google Review!
De Kredieter maakt gebruik van functionele en analytische cookies (Google Analytics) om u een optimale gebruikservaring te bieden. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. Verder maken wij geen gebruik van uw persoonlijke informatie. De privacyverklaring, het privacybeleid en de digitale gedragscode vindt u onderaan de website.